Smanjenje grudi

Operacija smanjenja grudi
SMANJIVANJE GRUDI

Pacijentkinje koje imaju velike, teške i opuštene ili samo opuštene dojke imaju veliko psihofizičko opterećenje. Ovaj problem se rešava hirurški redukcijom i suspenzijom dojki.

KANDIDATI ZA SMANJIVANJE GRUDI

Kandidatkinje za smanjivanje i podizanje grudi pored jake želje, moraju da imaju i grudi koje su prevelike u odnosu na svoje telo, teške i viseće grudi koje izazivaju bol u predelu vrata i leđa, a zbog svoje težine izazivaju iritaciju kože ispod dojki. Bradavice moraju da budu ispod inframamarne brazde. Pacijentkinje koje imaju manje od 18 godina i koje planiraju da rađaju nisu dobri kandidati za operaciju grudi.

Priprema pacijentkinje za operaciju grudi počinje obično na prvom pregledu. Saglasnost pacijentkinje je prvi korak u pripremi pacijenta za operaciju. Vrlo je važno da se stvori poverenje između pacijenta i doktora. Hirurg obaveštava pacijenta o tome šta će sve biti obuhvaćeno operacijom, šta će se sve preduzeti da bi se izvela operacija.

POSTOPERATIVNI TRETMAN

U bolnici se ostaje jednu noć. Dan nakon operacije bićete podstaknuti da ustajete iz kreveta u kratkim intervalima. Naprezanje, dizanje i savijanje moraju se izbegavati.

Više na Smanjivanje grudi »

Comments

Popular posts from this blog

Veliki i grbav nos

Vrste mastektomije

Labioplastika: procedure i očekivanja nakon operacije